Logo ZAINZ media

Een webshop laten maken?

Professioneel maatwerk: Een webshop laten maken die omzet genereert en direct klaar is voor gebruik. Laat ons jouw online aanwezigheid versterken met onze op maat gemaakte oplossingen.

Neem contact met ons op en vraag naar het gratis en vrijblijvend proefontwerp!

Een webshop laten maken?

Professioneel maatwerk: Een webshop laten maken die omzet genereert en direct klaar is voor gebruik. Laat ons jouw online aanwezigheid versterken met onze op maat gemaakte oplossingen.

Neem contact met ons op en vraag naar het gratis en vrijblijvend proefontwerp!

Hoe werkt en webshop laten maken?

De 6 stappen tijdens het realiseren van jouw unieke webshop.

1

Briefing

We starten met een grondige briefing om jouw doelen, doelgroep en gewenste functionaliteiten te bespreken. We zullen samen de structuur en inhoud van de webshop vaststellen. Ook bespreken we de gewenste stijl en merkeigenschappen zodat we de look & feel kunnen verwerken in het ontwerp en tijdens de ontwikkeling.

2

Proefontwerp

Nadat we jouw wensen op papier hebben gezet maken we een proefontwerp voor de homepage van jouw webshop. Dit omvat de wensen en ideeën die jij hebt aangegeven tijdens de briefing. We blijven het proefontwerp aanpassen op basis van jouw feedback totdat je helemaal tevreden bent.

3

Ontwikkeling

Na akkoord van het proefontwerp gaan we jouw webshop daadwerkelijk bouwen. Naast de informatie pagina’s maken we de shop pagina, single product pagina, winkelmand pagina, afreken pagina. Implementeren functionaliteiten zoals verzendzones en tarieven, BTW percentages, betaalopties, filters, attributen en meer.

4

Testfase

De testfase duurt ongeveer 3 dagen. We voeren uitgebreide tests uit om ervoor te zorgen dat de webshop goed functioneert op verschillende apparaten, browsers en schermformaten. We testen functionaliteiten, responsiviteit en laadtijden. We zullen eventuele bugs verhelpen en de prestaties optimaliseren voor een optimale gebruikerservaring.

5

Livegang

Zodra de webshop is getest en goedgekeurd, verhuizen we de webshop naar jouw domein en zetten we het online. We blijven de prestaties monitoren en lossen eventuele kinderziektes kosteloos op gedurende de eerste vier weken na de livegang. Ook ondersteunen we jou per video, telefoon en e-mail als je hulp nodig hebt (geen ticketsysteem).

6

Onderhoud

Na 4 weken nazorg kun je het onderhoud van de webshop door ons laten verzorgen. Met ons onderhoudsabonnement kun je dit met een gerust hart aan ons overlaten. Wij zorgen voor back-ups, periodieke updates van WordPress en plug-ins en 24/7 beveiliging van jouw webshop. Ga naar de Hosting & Onderhoud pagina voor meer informatie.

Heb je nog vragen?

Misschien is het de eerste keer dat je een webshop laat bouwen of dat je überhaupt in aanraking komt met WordPress en WooCommerce. Na het lezen van het bovenstaande is het begrijpelijk dat je nog vragen hebt. We hebben de meest voorkomende vragen en antwoorden op een rijtje gezet.

Vanzelfsprekend kun je ons ook direct bellen, appen of mailen.

Wat zijn de kosten voor het maken van een webshop?

Het vaststellen van standaardprijzen voor webshops op maat is onmogelijk omdat kosten variëren op basis van individuele ideeën en wensen zoals ontwerp, lay-out, aantal pagina’s, functionaliteiten en complexiteit. Het is belangrijk dat we weten wat jouw ideeën en wensen zijn zodat we de beste prijs kunnen aanbieden.

Het aantal pagina’s, functionaliteiten en complexiteit van een webshop heeft invloed op de levertijd. Gemiddeld is de levertijd 5 weken, mits alle benodigde content tijdig wordt aangeleverd, zodat we efficiënt kunnen ontwerpen en ontwikkelen.

Voor het gratis en vrijblijvend proefontwerp hebben we alleen het logo, foto’s en 4 producten nodig. Heb je geen foto’s of producten voorhanden? Geen probleem, dan gebruiken we dummy foto’s, producten en teksten. Als we vervolgens de webshop daadwerkelijk gaan bouwen dan zullen we duidelijk aangeven welke content we nodig hebben.

Vanzelfsprekend, meer dan 55 % van de webshops wordt geopend op mobiele apparaten. Onze webshops zijn volledig responsive, met lay-outs geoptimaliseerd voor desktops, laptops, tablets en smartphones. Ze zijn ontworpen om perfect te werken en er goed uit te zien op alle schermformaten, waardoor een optimale gebruikerservaring wordt gegarandeerd.

Naast een betrouwbare webshop, public relations en (online) adverteren is SEO belangrijk voor het succes van een webshop. Hoe we dit aanpakken hangt met name af van het budget. Wij adviseren om een webshop sowieso SEO technisch goed op te zetten. Neem gerust contact op als je meer wilt weten over SEO.

Zodra je webshop live is, kun je zelf de webshop bijhouden en/of aanpassingen doen, zoals het toevoegen of wijzigen van producten. Je hebt wel basiskennis van WordPress en WooCommerce nodig. Je kunt gebruik maken van onze workshops zodat je dit zonder problemen en veilig zelf kunt doen in de toekomst.

Na het goedkeuren van de offerte zijn er doorgaans geen extra kosten voor functies, plug-ins of widgets. Voor specifieke of complexe wensen na het akkoord geven van de offerte kunnen extra licenties of werkzaamheden nodig zijn. Dit zullen we tijdig communiceren, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken.

Als full service webdesign bureau bieden wij ook hostingdiensten aan. Je kunt bij ons terecht voor een totaal oplossing voor je webshop, van ontwerp tot hosting.

We nemen graag het onderhoud van je webshop op ons, zodat je je kunt richten op jouw bedrijf. Onze service omvat periodieke back-ups, houden alle plug-ins up-to-date om optimale prestaties te garanderen en de beveiliging te versterken. Bovendien bieden we 24/7 beveiliging om eventuele bedreigingen te detecteren en te verhelpen.

Wat geweldige snelle en correcte service. ZAINZ media heeft een update probleem van mijn WordPress site binnen een uur opgelost en daarnaast meteen allerlei andere zaken die ze tegenkwamen meegenomen. Enorm fijn. Ik kan ZAINZ Media aan iedereen van harte aanbevelen.

Mattheus Bleijenberg

Gerrit, eigenaar van ZAINZ media heeft mij perfect geholpen met het design van mijn website. Binnen 1 week was mijn nieuwe website al online! Bij vragen is hij altijd snel bereikbaar en lost eventuele problemen direct op. Ik ben er erg blij mee en zou zeker weer voor ZAINZ kiezen!

Marian Wouters

Ze denken met je mee, komen met nieuwe ideeën en slimmigheden. Kortom, flexibel, snel, hoge servicegraad. Wij kunnen dit mediabedrijf van harte aanbevelen.

Pim Kemper