Logo ZAINZ media

"Sinds 2007 kan ik pas echt mijn ei kwijt"

Gerrit Kelly - Webdesigner & Grafisch vormgever

Van jongs af aan heb ik een creatieve vonk in me. Die vonk? Die heb ik geërfd van mijn moeder, een gepassioneerde kunstschilder met meer dan 40 jaar ervaring op haar palet. Ik bewonder haar als mens en haar talent iedere dag.

''Sinds 2007 kan ik pas echt mijn ei kwijt''

Gerrit Kelly - Webdesigner & Grafisch vormgever

Van jongs af aan heb ik een creatieve vonk in me. Die vonk? Die heb ik geërfd van mijn moeder, een gepassioneerde kunstschilder met meer dan 40 jaar ervaring op haar palet. Ik bewonder haar als mens en haar talent iedere dag.

Als kind kon ik goed tekenen. Vooral stripfiguren vond ik geweldig om na te tekenen. Mensen zeiden vaak dat ik er iets mee moest doen, maar de weg leek me te lang en te moeilijk (Fout!). Dus begon ik vroeg met werken, in een fabriek, om wat centen te verdienen. Zo ging dat in de jaren 80 in een arbeidersgezin. Daarnaast, een jonge gast van 17 moest toch z’n biertje en vette hap betalen tijdens een avond stappen.

Toch brandde er altijd een vuurtje van ambitie in me. Na een paar jaar heb ik mijn eerder gemaakte fout hersteld door mezelf verder te ontwikkelen. Ik volgde opleidingen in persoonsbeveiliging en management. In 1998 waagde ik de sprong en begon ik mijn eigen bedrijf in het beveiligen en vervoeren van personen. Het was een geweldig avontuur. In 2004 had ik een team van 34 betrouwbare en gepassioneerde vakmensen om me heen.

Na verloop van tijd besefte ik dat ik niet alleen maar wilde leven tussen extreem lange dagen en stress. In mijn spaarzame vrije tijd dacht ik regelmatig met weemoed terug aan dat kereltje van een jaar of 10 die urenlang aan het tekenen was aan de keukentafel. Die gedachte ging niet weg dus besloot ik in 2006 mijn bedrijf te verkopen. Ik wilde iets doen waar ik mijn ei echt in kwijt kon. Het werd de creatieve sector, webdesign en vormgeving.

Dus stortte ik me na de verkoop van mijn bedrijf vol overgave op opleidingen, workshops en seminars in webdesign en grafische vormgeving. En zo herontdekte ik mijn passie: het creëren van mooie ontwerpen en ze aan de wereld laten zien.

In 2009 was het zover: ik startte mijn nieuwe bedrijf, ZAINZ media. Waarom ZAINZ? Het is een verbastering van het Engelse woord ‘Signs’, en zo spreek je het ook uit. Mijn nieuwe onderneming was een plek waar ik mijn creativiteit de vrije loop kon laten. En het voelt niet eens als werken. Elke dag is een nieuw avontuur, een nieuwe kans om iets moois te maken voor mijn relaties. Dat geeft mij veel voldoening en dat is waar het voor mij om draait in het leven. Het creatieve kereltje aan de keukentafel is helemaal terug.

Van zolderkamer naar omgebouwde slaapkamer

De bovenstaande headline klinkt niet echt als een spannend avontuur, maar dat was het voor mij en mijn bedrijf ZAINZ media zeker wel. Ik herinner me nog hoe ik met niet veel meer dan een goede beveiligde computer en snel internet begon op mijn zolderkamer. Als een typische starter richtte ik me eerst op mijn vriendenkring voor opdrachten in webdesign en vormgeving. Gelukkig kon ik ook putten uit het klantenbestand dat ik had opgebouwd met mijn vorige bedrijf.

Al snel begon het te lopen en kreeg ik steeds meer opdrachten voor het bouwen van websites, webshops, ontwerpen van huisstijlen, brochures, flyers, magazines, ed. Met de groei van mijn bedrijf kwam ook de behoefte aan een meer representatieve werkplek. Dus besloot ik een grote slaapkamer op te offeren en om te bouwen tot kantoor. 

Het idee om elders een pand te kopen of te huren kwam eigenlijk nooit bij me op. Dat kost veel geld, en uiteindelijk zou dat doorberekend moeten worden aan de klant. Daarnaast is een duur kantoor of grotere ruimte niet nodig in deze digitale tijd. Briefings en afspraken gebeuren bijna altijd via Google Meet, Zoom of gewoon via de app. Ik heb maar een vierkante meter nodig om een prachtige website te bouwen. Die wordt echt niet mooier als ik het maak in een groter en duur kantoorpand. De specialisten waar ik mee samenwerk kunnen de werkzaamheden gewoon doen op de door hun gewenste locatie. Dus wij besparen flink op reis- en huisvestingkosten!

Door mijn lage overheadkosten kan ik mijn klanten websites en webshops op maat aanbieden tegen zeer concurrerende prijzen. En dat is zeker in deze dure tijd een groot voordeel. Naarmate de vraag naar gespecialiseerde diensten toenam, ben ik samenwerkingen aangegaan met een professionele fotograaf, tekstschrijver en online marketingspecialist. Samen kunnen we elk project tot een goed einde brengen.

Vanaf 1 mei 2024 ben ik ook een samenwerking aangegaan met een bevriend webdesign bureau uit Zwolle om de continuïteit voor mijn klanten te waarborgen. Dit stelt ons ook in staat om kennis en deskundigheid te delen, zodat we elke vraag van de klant kunnen beantwoorden. En dat geeft niet alleen mijn klanten, maar ook mijzelf een geruststellend gevoel. We zijn er klaar voor om samen de volgende stap te zetten, vanuit mijn kantoor aan huis naar nog grotere successen!

Laten we kennismaken.

Neem contact met mij op voor een vrijblijvend gesprek over webdesign en vormgeving. Ik deel graag mijn expertise en leer graag meer over jou en jouw bedrijf. Of je nu de voorkeur geeft aan een telefoongesprek of videocall, of een ontmoeting op een terrasje met kop koffie, lekker koud biertje of goed glas wijn, laat het me weten. Bel, app of mail en laten we sparren. Ik kijk uit naar jouw bericht.